previous arrow
next arrow
Slider

Manuele therapie in Zeist

Bent u op zoek naar manuele therapie in Zeist? Dan bent u in goede handen bij Fysiotherapie Zeist West: een praktijk met ervaren fysiotherapeuten met verschillende specialisaties zodat u de behandeling kunt krijgen die u nodig heeft.

Naast reguliere fysiotherapie waarbij wordt gefocust op (een combinatie van) bewegingstherapie, fysische therapie, medical taping en ademhalingsoefening, kunt u bij ons ook terecht voor manuele therapie in Zeist. Manuele therapie is een aparte behandelvorm binnen fysiotherapie om pijn in pezen, gewrichten en/of spieren te verminderen/verhelpen.

Wat is manuele therapie?

Binnen manuele fysiotherapie gaan ze er vanuit dat bepaalde klachten te verklaren zijn vanuit functiestoornissen van de gewrichten. Dit kan komen door een verkeerde beweging en/of houding of overbelasting van uw gewrichten. Vaak krijgt u dan verkrampingen in de spieren, dat weer uitstraalt op andere delen van het lichaam en bewegen pijnlijk wordt. Manuele therapie helpt dan om deze pijn te verminderen/verhelpen.

Behandeling met manuele therapie

Door middel van het doen van specifieke, passieve en mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot, de pijn wordt verminderd en de beweging van de gewrichten wordt verbeterd.

Binnen manuele fysiotherapie kan er ook voor worden gekozen om aanvullende impulstechnieken gebruiken: met deze techniek worden gewrichten sneller bewogen en u wellicht een knappend of krakend geluid hoort. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Wilt u wel geholpen worden door een van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Zeist West, maar wilt u liever een andere behandelvorm in plaats van manuele therapie? U kunt bij ons ook terecht voor Dry Needling of Origene therapie.

Kom langs bij onze praktijk in Zeist

Heeft u interesse in behandeling van een van de manueel therapeuten in Fysiotherapiepraktijk Zeist West? Neem dan contact op en maak een afspraak voor manuele therapie in Zeist. Wij adviseren, behandelen en begeleiden u graag om van uw pijnlijke klachten af te komen.