previous arrow
next arrow
Slider

Manuele therapie Zeist

Bent u op zoek naar manuele therapie in Zeist? Manuele therapie is een aparte behandelvorm binnen de fysiotherapie om pijn in de pezen, gewrichten en/of spieren te verminderen dan wel te verhelpen. Ervaart u pijn aan uw nek of rug, of heeft u last van schouder- en knieklachten? Dan kan een bezoek aan een manueel therapeut de eerste stap zijn naar pijnverlichting.

U bent in goede handen bij Fysiotherapie Zeist West: een praktijk met ervaren fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. U krijgt bij ons de behandeling die u nodig heeft. Maak een afspraak voor uw eerste consult!

Manuele therapie in Zeist door gespecialiseerde therapeuten

Fysiotherapie Zeist-West is onderdeel van het Gezondheidscentrum Zeist-West en werkt samen met diverse andere partijen op het gebied van therapieën. Zo kunt u bij het gezondheidscentrum terecht voor bekkenzorg, osteopathie, chiropractie en pro podotherapie. Gezondheidscentrum Zeist-West is gelegen aan De Clomp. Onze praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 ‘s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds.

  • Belt binnen een dag terug voor het maken van een afspraak
  • Biedt diverse gespecialiseerde therapieën aan, waaronder: manuele therapie en dry needling
  • Aangesloten bij BAGned
  • Onderdeel van Gezondheidscentrum Zeist-West
  • Ook focus op de tijd na de behandeling

Wat is manuele therapie?

Binnen manuele fysiotherapie gaan ze er vanuit dat bepaalde klachten te verklaren zijn vanuit functiestoornissen van de gewrichten. Dit kan komen door een verkeerde beweging en/of houding of overbelasting van uw gewrichten. Vaak krijgt u dan verkrampingen in de spieren. Dat weer uitstraalt op andere delen van het lichaam, waardoor bewegen pijnlijk wordt. Manuele therapie helpt dan om deze pijn te verminderen dan wel te verhelpen.

Behandeling met manuele therapie

Een manueel therapeut is opgeleid om specifieke bewegingsbeperkingen in gewrichten op te sporen en te behandelen. Door middel van het doen van specifieke, passieve en mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot, de pijn worden verminderd en de beweging van de gewrichten worden verbeterd.

Binnen manuele fysiotherapie kan er ook voor worden gekozen om aanvullende impulstechnieken te gebruiken: met deze techniek worden gewrichten sneller bewogen en hoort u wellicht een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Wat zijn de voordelen van manuele therapie?

Manuele therapie kan een aantal voordelen hebben vergeleken met andere vormen van therapie, zoals:

  • Snellere en effectievere behandeling: door het gericht behandelen van de bewegingsbeperkingen kunnen klachten sneller en effectiever verholpen worden.
  • Betere mobiliteit en functie: door het verbeteren van de gewrichtsbewegingen kan de mobiliteit en functie van het lichaam verbeterd worden.
  • Verlichting van pijn: door het verminderen van de bewegingsbeperkingen kan de pijnklachten verminderen.
  • Individuele aanpak: manuele therapie wordt op maat gemaakt voor de specifieke klachten en behoeften van de patiënt.

Wat zijn de tarieven?

Wilt u weten wat de kosten zijn van manuele therapie in Zeist? Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar, dan wordt manuele therapie vergoed (conform uw polisvoorwaarden). Lees altijd uw polisvoorwaarden door, dan weet u precies waar u aan toe bent. Wilt u een aanvullende verzekering afsluiten voor manuele therapie, neem dan contact op met uw verzekeraar. Kijk op de website voor de geldende tarieven indien u niet aanvullend verzekerd bent.

Andere therapievormen

Wilt u wel graag geholpen worden door een van onze fysiotherapeuten in Zeist, maar wilt u liever een andere behandelvorm dan manuele therapie? U kunt bij ons ook terecht voor reguliere fysiotherapie, dry-needling of oriGENE therapie. Bij reguliere therapie wordt gefocust op (een combinatie van) bewegingstherapie, fysische therapie, medical taping en ademhalingsoefening.

Kom langs bij onze praktijk in Zeist

Heeft u interesse in een behandeling van een van onze manueel therapeuten in onze fysiotherapiepraktijk? Neem dan contact op en maak een afspraak voor manuele therapie in Zeist. We adviseren, behandelen en begeleiden u graag om van uw pijnlijke klachten af te komen.