Ervaringen

Ervaringen

Met ons gevarieerde aanbod aan therapieën hebben we al veel mensen kunnen helpen:

,,Twintig jaar geleden hield ik aan een ongeluk chronische hoofdpijn over. Jarenlang heb ik tevergeefs allerlei therapieën geprobeerd. Vorig jaar wees iemand me op de dry needling techniek van Erwin. Ik zag er weinig in maar had niets te verliezen. Ik ben heel blij dat ik mijn twijfels overboord gezet heb. Ik heb heel veel baat bij zijn behandeling. Mijn hoofdpijn is vrijwel verdwenen.”

G.B

,,Playing beach volleyball at the Dutch national level, I consulted with Bas to help me with a muscular injury. I've experienced Bas as a physiotherapist with substantial knowledge and skills. I value the way he works: a combination of focus, background information on my issue and a touch of humor along the way. He knows his way with dry needling! On top of that he has nice social skills. I highly recommend him!”

Bart Theelen

,,Tijdens de zoektochten naar mijn triggerpoints kreeg ik een actieve rol toe bedeeld. Dit proces werd door Erwin zodanig uitgevoerd, dat ik hierbij een vertrouwd gevoel kreeg. Op een vriendelijke en rustige manier kwam hij al snel uit op de herkenbare pijn. Na een paar dry needling behandelingen was voor mij het resultaat verbluffend. De pijn en stijfheid in mijn onderrug nam sterk af en ik kon beter en langer zitten. Wat mij het meeste plezier geeft, is dat ik nu mijn dagelijkse wandeling qua afstand en tijd pijnvrij heb kunnen verdubbelen.
Bedankt Erwin voor de deskundige en prettige wijze waarop je mijn vele “Twitches” hebt gelokaliseerd en behandeld. Het deed soms pijn, maar het resultaat was verrassend positief!”

Liesbeth van Hellemond

,,Al 10 jaar had ik last van een pijnlijke schouder. Na bezoeken aan neuroloog, orthopeed en Ceasar-therapeute had ik de moed opgegeven om er ooit nog eens vanaf te komen. Een vriend wees mij op de mogelijkheid van een myofasciaal pijnsyndroom. Zou dat het zijn?
Ik besloot om een poging te wagen. Ik werd behandeld voor/aan triggerpoints. De behandeling was helemaal nieuw voor mij. Ik wist ook niet wat ik ervan moest verwachten, dus begon ik er helemaal blanco aan. De behandeling met kleine "naaldjes" was soms een beetje pijnlijk, maar al na de eerste behandeling geloofde ik erin. Ook door de goede uitleg wat het was en wat er ging gebeuren. Na mijn skivakantie ben ik voor de zekerheid nog terug geweest. Ik moet zeggen dat na een twaalftal behandelingen mijn klachten voor 90% zijn verdwenen. Ik ben heel blij dat ik deze triggerpointbehandeling heb gedaan. Ik kan het iedereen aanbevelen. “

Gerda van Geffen-Makkelie, Zeist

,,Vanaf mijn 22e werd ik regelmatig getroffen door spit en andere lage rugklachten. In 1994 ben ik op mijn 31e geopereerd aan een hernia en sindsdien vaste klant bij fysiotherapeut en chiropractor i.v.m. met aanhoudende lage rugklachten.
Hier werden de klachten tot een acceptabel niveau terug gebracht, maar enige voorzichtigheid met bewegen bleef om rugpijn te voorkomen.
In september 2009, inmiddels 46 jaar oud een advertentie gelezen over de OriGENE behandeling, welke uitgevoerd wordt door Erwin Vermeulen.
De stoute schoenen aangetrokken, afspraak gemaakt en aan de behandelingen begonnen. In het laatste half jaar is er een klein wonder geschied door deze OriGENE behandelingen (waar ik persoonlijk niet zo in geloofde). Ik kan weer alles doen, zonder op mijn manier van bewegen te letten en zonder rugpijn. Extreme voorbeelden: op zaterdag ben ik grensrechter bij een 1e voetbalelftal in Zeist. Voorheen had ik de dag na de wedstrijd altijd fikse pijn in mijn rug vanwege deze hobby, tegenwoordig nergens last meer van. Ik ben werkzaam als brandweerman, net terug van een fysiek zware trainingsweek in Zweden, geen moment last van mijn rug gehad, ondanks slepen met blusslangen, hele dag ademlucht op je rug, werkzaamheden in gebogen houding verrichten enz.
Het is echt ongelooflijk en dat na een paar behandelingen!”

Frank Cleuskens

,, Al jaren nam ik als alleenstaande moeder letter alle ‘lasten op mijn schouders’. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer last van mijn nek, rug en schouders. Ik was hiervoor al meerdere malen onder behandeling geweest bij een reguliere fysiotherapeut. Maar het probleem was terugkerend. Sinds een aantal jaren is Erwin Vermeulen een dag in de week werkzaam bij mijn werkgever Ordina. Hij gaf aan dat hij werkte met een nieuwe methode, dry needling, en dat hij daar al geweldige resultaten mee had geboekt. Onder het mom niet geschoten altijd mis ben ik in behandeling gegaan bij Erwin. En met een meer dan geweldig resultaat! Ik ben van mijn nek- en schouderklachten af. Ook heeft hij me door middel van dry needling afgeholpen van twee overbelaste (tennis) armen. Op dit moment ben ik bij hem onder behandeling voor lage rugklachten. Ook hier zit een overbelastings-probleem wat ik in de loop der jaren heb opgebouwd. Ook hier merk ik de resultaten al van. De behandeling is goed te doen en als het naaldje echt op de goede plek wordt ingebracht en de triggerpoints behandeld worden, dan voel je ook echt de herkenbare pijn. Na de behandeling kan er een klein beetje napijn en een beurs gevoel zijn, maar het is prima te doen!
Kortom, Erwin bedankt! Voor mij is dit echt de uitvinding van de eeuw!”

Mariska Nieuwenhuis

,,Met het OriGENE Lower Back Revival System is mijn rug sterker en sterker geworden. Het losmaken van de wervels in combinatie met het opbouwen van kracht zorgt ervoor dat ik nu niet meer door mijn rug ga. Een superverbetering!"

Erwin van Dijk, ex-rugpatiënt

,,Jarenlang (ong. 20 jaar!) heb ik last gehad van lage rugpijn.
Ik heb van alles geprobeerd om daar vanaf te komen d.m.v. fysiotherapie, manuele therapie, sporten, etc. Helaas bleef ik last houden en de klachten gingen niet over.
Gelukkig zei een fysiotherapeut in de praktijk waar ik begin dit jaar liep dat ik de OriGENE maar eens moest proberen. Zij had daar zelf ook veel baat bij en heeft mij toen doorverwezen naar Erwin Vermeulen.
Ik loop nu 3-4 maanden mee op de OriGENE en merkte al heel snel dat ik langere tijd geen last meer had van mijn rug. Nu na 4 maanden kan ik meer dingen, zoals bijv. huishoudelijke klussen doen, zonder dat ik word belemmerd door die rug. De afspraak is dat ik nu 1x in de 2 maanden dit blijf doen om een goed resultaat te behouden, een soort van onderhoudsbeurt. Ik ben erg blij met deze resultaten en ga dit in de toekomst zeker bijhouden.
Mijn leven is hier een stuk aangenamer door geworden en kan het dus iedereen aanraden.”

F.V. uit Zeist

,,Ik weet niet beter, dan dat ik altijd wel last heb gehad van lage rugpijn.
Jarenlang was het bij mij een vast patroon, ging het een tijd goed en misschien door vermoeidheid en/of een verkeerde beweging schoot het weer in mijn rug en kon ik helemaal niets meer, waardoor ik mijn werkzaamheden niet kon uitvoeren. Dan ging ik weer naar de manuele therapeut, die mijn wervels moest rechtzetten, soms stond ik zelfs helemaal scheef.
De laatste jaren had ik ook bij het opstaan al last van stijfheid in de onderrug.
Ik had er helemaal geen vertrouwen meer in en dacht nooit meer van mijn rugpijn af te komen..
Op een gegeven moment werd ik door manueel therapeut Erwin Vermeulen gewezen op de OriGENE behandeling, misschien zou ik daar baat bij hebben.
Ik ben met de behandeling begonnen, maar was nog steeds niet overtuigd dat dit apparaat mij van mijn jarenlange rugpijn zou kunnen afhelpen.
Na een aantal wekelijkse behandelingen begon ik toch een beetje resultaat te merken.
De stijfheid in mijn onderrug was niet meer dagelijks, maar af en toe en ik kon weer veel meer dingen doen, die ik toen door de lage rugpijn niet kon doen.
Daarna werd de behandeling 1 x per 14 dagen en op dit moment is de behandeling 1 x per maand en ik ben nu toch wel heel erg blij en overtuigd.
Ik heb ‘s morgens nauwelijks nog last van stijfheid in de onderrug en heb daardoor wat meer vertrouwen gekregen, omdat ik nu in mijn dagelijkse bezigheden niet meer de hele dag wordt belemmerd door lage rugpijn.
Ik kan weer normaal m'n schoenen aandoen en uren wandelen (lees: ook winkelen!) zonder rugpijn.”

Mevrouw de Jong uit Zeist

,,In 2010 kwam ik bij Erwin terecht nadat fysiotherapie bij een ander centrum weinig had opgeleverd. Mijn a-specifieke rugklachten waren niet goed te behandelen aldus mijn vorige fysiotherapeut. ,,En de OriGENE dan?” vroeg ik. Nee, daar geloofde deze fysiotherapeut niet in want oefeningen waren volgens hem beter. Gelukkig wilde een andere fysiotherapeut, Erwin het wel proberen met de OriGENE. De Origene is geen wonderapparaat maar blijkt nu, na 3,5 jaar, wel degelijk zijn vruchten af te werpen. 3,5 jaar geleden kon ik absoluut geen Zumba doen vanwege de korte, snelle bewegingen. Nu kan ik dat wel. Voor mij het bewijs dat ik al een heel eind op de goede weg ben. Toegegeven; ik ben er nog niet maar ga nu om de 4/6 weken op de OriGENE terwijl dat eerst 1x per week was. Het is voor mij een heilzame weg, wel een met lange adem. Maar wat ben ik blij met deze mogelijkheid!”

Inge, 45 jaar.

"De therapie lijkt kinderlijk eenvoudig! Ik tobde al een jaar met een blessure aan mijn rug, maar na tien behandelingen met het OriGENE Lower Back Revival System kon ik weer starten met roeien. Zeven weken later deed ik mee met een wedstrijd op internationaal niveau!"

Jurrien Rom Colthoff, ex-roeier Holland Acht

"Vanaf mijn zestiende kamp ik met rugklachten. Een halfuur staan was al pijnlijk. Zelfs na een herniaoperatie, twintig jaar geleden, en na vele reguliere behandelingen bleef die pijn. Na slechts acht OriGENE-behandelingen ben ik nu al drie jaar pijnvrij. Een luxe!"

Rein van Vels, brigadegeneraal b.d.

"Je hoeft het niet te geloven, je moet het gewoon doen! Ik snap zelf ook niet dat de OriGENE-behandeling zo effectief is. Maar ik kan in elk geval weer zonder pijn functioneren."

Chris Bruil, olympisch badmintonner

,,Ik ben Nick van Ommen (21 jaar), zoon van Martine en zit al enige tijd op het OriGENE-behandelapparaat. Dit toestel heeft mijn sportcarrière nieuw leven ingeblazen. Ik volgde op aanraden van de specialisten diverse behandelmethodes. Die hielpen helaas niet. Eenmaal op het OrIGENE-apparaat ging het stukken beter met mijn rug! Momenteel voetbal ik weer op hoog niveau, in het eerste elftal van mijn voetbalclub.”

Nick van Ommen.

,,Ik ben Martine van Ommen, een actieve vrouw van 48 jaar met stevige baan. Geruime tijd geleden kreeg ik ernstige onderrugklachten. De orthopeed constateerde flinke slijtage, op 2 plekken een beginnende hernia en facet irritaties. Veel leuke of sportieve dingen deed ik toen allang niet meer en door de pijn zag ik het even niet meer zitten. Na een gipscorset startte ik toen op aanraden van kennissen met OrIGENE. Eerlijk gezegd was ik sceptisch gezien de slijtage en de diverse therapieën die ik al elders zonder effect had gekregen. Tot mijn verbazing verdwenen mijn klachten snel (2-3 maanden, 1 x per week behandelen). Al snel kon ik alles weer en met een huidige onderhoudsbehandeling van 1x per maand (15 min!) is er niets wat ik nu hoef te laten. Ik aerobic vrij intensief, ski, sta langdurig aan het voetbalveld en heb zelfs geen probleem met de vele uren autorijden die met mijn baan samenhangen. Vandaar dat ik mensen om me heen aanspoor om niet te blijven sukkelen maar te onderzoeken of zij met deze methode ook geholpen zouden kunnen worden. Mijn oudste zoon Nick (21) is hier een voorbeeld van.
Standbeeld voor dit instrument en de mensen die ermee werken!”

Martine van Ommen

,,Van mijn versleten rug had ik veel last. Met het OriGENE-behandeltoestel train ik nu al mijn rugspieren. Zelfs de kleine die je met geen enkele andere oefening kunt activeren. Mijn rug is op deze manier minder vatbaar voor blessures en perfect in balans!"

Chiel Warners, atleet (o.a. tienkamp)

,,Mijn naam is Peter Meewezen, ik ben 47 jaar oud en werkzaam als verkeersvlieger. Twee jaar geleden kreeg ik pijn in mijn onderrug. Hierdoor kwam ik ‘s morgens kruipend uit mijn bed en naar mate de dag vorderde werd de pijn wat minder maar het was continu aanwezig. Dit belemmerde me in het dagelijkse leven en tijdens mijn werk. Voor behandeling heb ik een fysiotherapeut, een osteopaat, een manueel therapeut en een chiropractor bezocht. Ik was een jaar verder en alle behandeling was zonder resultaat. De laatste vertelde me dat ik met dit ongemak moest leren leven en dat het niet meer beter zou worden. Daar sta je dan, 47, heel je leven gesport en nu al moeten leven met een beperking. Op aanraden van een vriend heb ik contact opgenomen met Frank Bertina van OrIGENE. Na circa 7 behandelingen verminderden de klachten en na 14 behandelingen was ik klachtenvrij! Ik kan alles weer doen en heb geen last meer van mijn onderrug. Ik ga met enige regelmaat nog op het behandeltoestel voor onderhoud. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.”

Peter Meewezen, piloot.