previous arrow
next arrow
Slider

Manueel therapeut Bunnik

Zoekt u een professionele manueel therapeut in Bunnik? Bij Fysiotherapie Zeist West bent u aan het juiste adres. Als u last heeft van pijn in uw lichaam, is het tijd om de juiste hulp in te schakelen. Fysiotherapie Zeist West weet hoe ze u verder kunnen helpen. Dit komt omdat elke fysiotherapeut bij hen een eigen specialisatie heeft. U krijgt dus altijd een geschikte behandeling.

Bij ons kunt u terecht voor manuele therapie, maar ook voor de reguliere fysiotherapie, bewegingstherapie, medical taping, ademhalingsoefeningen en fysische therapie. Een manueel therapeut nabij Bunnik helpt u bij de pijn in pezen, gewrichten en/of spieren. Zo komt u van uw klachten af.

Waarom kiezen voor ons

Een manueel therapeut in Bunnik kan u goed helpen bij uw klachten. Bij Fysiotherapie Zeist West weet u dat u altijd uitstekend wordt geholpen en een deskundig advies krijgt.

Het team bestaat uit vier professionele fysiotherapeuten: Karin, Ingelies, Erwin en Bas. Er zijn drie behandelkamers, een oefenzaal en daarnaast nog een aparte ruimte voor OriGENE therapie. Op deze manier kunnen wij u het allemaal bieden en goed helpen.

U kunt bij Fysiotherapie Zeist West terecht voor:

Een behandeling door onze therapeut

Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp bij lichamelijke klachten. Voordat u het weet worden de klachten erger en dat wilt u voorkomen. Een manueel therapeut in Bunnik helpt u verder. Kies voor Fysiotherapeut Zeist West en ga altijd voor zekerheid. We luisteren naar uw klachten en op basis daarvan wordt een advies op maat gemaakt.

Er worden bijvoorbeeld passieve, specifieke en mobiliserende bewegingen uitgevoerd. Hierdoor kunt u gemakkelijker uw gewrichten weer bewegen en neemt de pijn af. Het komt ook vaak voor dat deze behandeling wordt aangevuld met impulstechnieken.

Wat is een manuele therapie?

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van bewegingsbeperkingen, maar ook bij pijn bij het bewegen. De wervelkolom, ledematen en gewrichten in het lichaam worden bij deze specialisatie behandeld om pijn te verminderen en een betere bewegelijkheid te creëren. Manuele therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met oefeningen en fysieke training. Voor manuele therapie Zeist kunt u terecht bij Fysiotherapie Zeist West.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Een manuele therapeut is meer gespecialiseerd in behandelingen van bewegingsproblemen dan een fysiotherapeut. Vaak heeft een manuele therapeut eerst een fysiotherapie opleiding gedaan om vervolgens de manuele opleiding te doen. Een fysiotherapeut behandelt onder andere spier- en gewrichtspijn, rug- en nekproblemen en herstel na een ongeluk of operatie bijvoorbeeld. Een manuele therapeut richt zich specifiek op het diagnosticeren en behandelen van bewegingsproblemen waaronder het wervelkolom en gewrichten.

Hoe snel werkt manuele therapie?

Bij manuele therapie wordt meestal snel resultaat gezien. Na een aantal behandelingen voelt u verbetering van de bewegingsvrijheid en daarmee ook een vermindering van pijn. Uiteraard verschilt dit per persoon en aandoening. Het tempo waarin manuele therapie werkt hangt dus af van de ernst van de aandoening, maar ook de gezondheid van de patiënt.

Is manuele therapie pijnlijk?

In veel gevallen is manuele therapie niet pijnlijk. De therapeut werkt op een zachte of juist snelle manier om blokkades aan te pakken. Een milde pijn of ongemak is normaal en dit verschilt ook per patiënt. Sommige mensen ervaren juist na de behandeling wat spierpijn of stijfheid, maar dat is meestal van korte duur. Het uiteindelijke doel is om uw pijn te verminderen en te verhelpen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bent u geïnteresseerd in een behandeling? Wilt u de deskundige hulp van een manueel therapeut nabij Bunnik? Wij helpen u verder. U kunt contact met ons opnemen. Wij helpen, adviseren en begeleiden u verder in uw proces. Zo komt u zo snel mogelijk af van uw klachten!