previous arrow
next arrow
Slider

Fysio in Doorn en omgeving

Fysio in Doorn helpt u verder bij rug- of schouderklachten, maar ook met ernstige hoofdpijn kunt u bij ons terecht. Onze fysiotherapeuten van praktijk Zeist West staan voor u klaar en zorgen ervoor dat u goed geholpen wordt. Door middel van fysiotherapie gaan wij aan de slag met uw lichamelijke klachten. Met oefeningen, manuele therapie of dry needling zorgen wij ervoor dat uw klachten verminderen, maar het ultieme doel is natuurlijk om helemaal pijnvrij te zijn.

Gezondheidscentrum Zeist-West is gelegen in de Clomp in Zeist. Vanaf Doorn doet u er ongeveer 20 min over om met de auto bij onze praktijk te komen. Wij zijn elke maandag t/m vrijdag geopend van 07:00 tot 18:00.

De fysio in Doorn | Fysiotherapie Zeist West

Waarom u kiest voor fysiotherapie Zeist:

  • Wij bellen u binnen een dag terug om een afspraak te maken
  • Naast fysiotherapie zijn wij ook gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling
  • Wij zijn aangelsoten bij BAGned
  • Onze fysiopraktijk is onderdeel van het Gezondheidscentrum Zeist-West
  • Wij focussen ons ook op de tijd na de behandeling.

Wanneer is het verstandig om naar een fysio te gaan?

Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van botten, spieren en gewrichten. Hier moeten we dagelijks op kunnen rekenen. Pas wanneer u ergens last van krijgt, merkt u hoe belangrijk uw lichaam is. Wanneer u pijnklachten heeft is het verstandig om een fysio rondom Doorn te zoeken die u kan helpen bij het verminderen of zelfs doen verdwijnen van de pijn. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in de beweging van het menselijk lichaam en kan u gericht helpen bij uw klachten. Wacht niet te lang met hulp inschakelen: klachten kunnen namelijk snel verergeren.

Van fysiotherapie tot dry needling

Onze praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Zeist-West, vlakbij Doorn. Het team van de fysiotherapiepraktijk bestaat uit Ingelies Knottenbelt, Erwin Vermeulen, Bas ten Tusscher en Angelique Rehorst. Van rug tot schouder klachten, van RSI tot stress. Bij ons kunt u met vele klachten terecht. Naast reguliere fysiotherapie hebben wij ook ervaring met dry needling en manuele therapie.

Wanneer u veel stress ervaart of een verkeerde houding heeft, is dry needling een goede oplossing. Deze methode is erg effectief en zal pijnlijke triggerpoints in het lichaam onschadelijk maken. Heeft u vaak last van verkramping in de spieren, die weer uitstraalt op andere delen in het lichaam? Wordt bewegen daardoor pijnlijker? Dan is manuele therapie misschien iets voor u.

Van start met fysio rondom Doorn

Onze fysiotherapeuten beginnen de behandeling altijd met een goed gesprek en hebben aandacht voor uw klachten. De therapeut stelt vragen over uw pijnlijke gewrichten en een lichamelijk onderzoek verrichten. Zo ontstaat er een compleet beeld van uw klachten.

Als de fysiotherapeut de diagnose in beeld heeft gebracht, kijken we samen met u naar een behandelplan. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, is afhankelijk van de aard van uw klachten. De behandelingen duren 30 minuten per keer. Na elke behandeling krijgt u oefeningen mee naar huis, zodat u thuis verder kunt werken aan uw klachten. Op deze manier zult u snel vordering zien. Als u helemaal uitbehandeld bent, gaat de fysio in Doorn door in vorm van begeleiding en advisering. Zo willen wij voorkomen dat de klacht terugkomt.

Maak gelijk een afspraak

U heeft maar één lichaam en hier moet u goed voor zorgen. Wacht daarom niet langer wanneer u last heeft van pijn. Neem eenvoudig contact op met onze fysio praktijk rondom Doorn. Maak een afspraak via onderstaande knop of bel ons. Wij staan u graag te woord.

Wat betekent fysio?

Fysio is de afkorting van het woord fysiotherapie. Dit is een specialisme in de medische wereld dat zich richt op herstel en verbeteren van bewegingsproblemen. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen, massages en andere behandeltechnieken. Bij zware belasting kan fysiotherapie leiden tot vermindering van pijn en verbeteringen in het functioneren in het dagelijkse leven.

Wat kost een fysio bezoek?

De kosten voor een fysio bezoek hangen af van uw verzekering. Controleer daarom van tevoren of uw verzekering deze kosten volledig of deels vergoed. Bent u niet verzekerd? Dan zullen de volledige kosten voor uw eigen rekening zijn. De kosten voor een regulier bezoek aan een fysio liggen gemiddeld rond de € 40,00. Bekijk alle tarieven voor fysiotherapie bij Fysiotherapie Zeist West. Zo zit er verschil in kosten wanneer het gaat om manuele therapie of alleen een screening bijvoorbeeld.

Wat valt er onder fysio?

Onder fysio vallen behandelingen die gericht zijn op lichamelijke klachten na een ongeluk, operatie of een ziekte bijvoorbeeld. Bij deze behandelingen ligt de focus op bewegingsproblemen. Zowel oefentherapie, manuele therapie, oedeemtherapie en dry needling vallen onder fysiotherapie. De zorg van fysio verschilt per persoon waarbij het ook gaat om een persoonlijk doel. Elke patiënt is anders.

Hoe lang duurt fysio sessie?

Een fysio sessie duurt meestal 25 tot maximaal 30 minuten. Hoe vaak u een fysio nodig heeft verschilt per persoon. Dit overlegt u met uw fysiotherapeut. Het hangt namelijk af van de aandoening of blessure die u heeft en hoe snel deze hersteld. Meestal gaat u 1 of 2 keer in de week.