Dit zijn wij

Alle fysiotherapeuten van Fysiotherapie Zeist West zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister (CKR). De kwaliteitseisen van het CKR hebben met name betrekking op de deskundigheid van de fysiotherapeut en manueeltherapeut.

Ingelies Knottenbelt

‘Gezond bewegen is de eerste stap om fysieke klachten te voorkomen.’

Ingelies is vanaf 1989 werkzaam als fysiotherapeut. Na ervaring opgedaan te hebben in verschillende praktijken en instellingen is zij vanaf 2001 werkzaam in Gezondheidscentrum Zeist West. Haar belangrijkste aandachtsvelden zijn:

  • Schouderklachten
  • CANS-klachten (RSI)
  • Triggerpoint behandelingen
  • Het stimuleren van allochtone vrouwen tot gezond bewegen

CANS staat voor Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder – klachten aan arm nek en/of schouder. CANS is een model dat sinds 2004 in Nederland gebruikt wordt en waarin 23 aandoeningen beschreven zijn. CANS is evenals RSI geen diagnose op zich, maar is een typering voor werk-gerelateerde aandoeningen die behandeling behoeven. Het CANS-model is daarvoor een hulpmiddel.

inge bewerkt
Foto_website_Erwin

Erwin Vermeulen

‘Ik ben gek op triggerpoints!’

Erwin studeerde fysiotherapie aan de Hoge School Midden Nederland. Na afronding van deze studie richtte hij zich op een studie Manueel therapie aan de SOMT welke hij in 1997 met succes afrondde.

Erwin specialiseerde zich daarnaast in de behandeling van nek-, schouder- en armklachten (RSI/CANS, subacromiale impingmentsklachten, bursitisklachten, hoofdpijn, migraine, frozen shoulder en posttraumatische klachten) en lage-rugklachten.

In 2008 rondde hij de laatste module 'Myofasciale pijn Seminars' in Groningen af. Deze module betreft de zgn. dry needling-techniek voor de behandeling van myofasciale triggerpoints.

Om zich verder te verdiepen in deze materie werkte hij een half jaar in De Praktijk voor nek, schouder- en armklachten in Groningen. Dit instituut is verbonden met de op leiding Myofasciale pijn Seminars.

Erwin begon zijn loopbaan bij voetbalclub Ajax in Amsterdam. Daarna werkte hij in diverse particuliere praktijken in Vleuten en Utrecht en een algemeen ziekenhuis in Sliedrecht. In 2000 trad hij in dienst als bedrijfsfysiotherapeut bij Fysergo. Sinds 2003 werkt hij als maatschap lid in de fysiotherapiepraktijk van het Gezondheidscentrum Zeist West. Sinds 2005 werkt hij één dag per week als fysiotherapeut voor Ordina, een landelijk ICT bedrijf en verricht hij bedrijfs-fysiotherapeutische werkzaamheden voor een aantal bedrijven.

Erwin’s grote passie is de behandeling van triggerpoints. Vanaf 2004 behandelt hij deze

- toen nog veelal - ‘onverklaarbare’ klachten vanuit deze visie. Na uitgebreide scholing op het gebied van myofasciale pijn gebruikt hij hiervoor sinds 2008 dry needling techniek.

Erwin specialiseerde zich daarnaast in de behandeling van nek-, schouder- en armklachten (RSI/CANS, subacromiale impingmentsklachten, bursitisklachten, hoofdpijn, migraine, frozen shoulder en posttraumatische klachten) en lage-rugklachten.

Bas ten Tusscher

‘Dry needling is vaak een goede keuze voor klachten die eerder moeilijk behandelbaar waren.’

In november 2011 Is Bas ten Tusscher tot de maatschap toegetreden. Na zijn studie in Groningen, heeft hij ervaring opgedaan in een aantal particuliere praktijken verspreid over het land.

Gedurende deze periode kwam hij veelvuldig in aanraking met myofasciale pijnklachten. Hij specialiseerde zich op dit onderwerp en ronde de hoog aangeschreven Myofasciale Pijn Seminars in Groningen af. Sinds 2009 behandelt Bas myofasciale pijn/trigger points met dry needling.

Daarnaast werkt Bas met het internationale McKenzie concept bij de behandeling van nek en lagerugklachten.

Dry needling is een behandelmethode waarmee zowel sportblessures (jumpers knee, schouderklachten, zweepslag, springschenen e.d.), als chronische pijnklachten zoals whiplash, hoofdpijn, tennisarm, rugklachten, achillespeesklachten, hielspoor etc., met veel succes behandeld kunnen worden.

Naast de reguliere fysiotherapie en de specialisatie in myofasciale pijnklachten is Bas gespecialiseerd in musculoskeletale echografie en het onderzoeken en behandelen van hoofdpijn en nek-schouder-armklachten.

Foto_bas