previous arrow
next arrow
Slider

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

Een fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Afhankelijk van uw situatie komt u naar onze praktijk, of wij komen bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Tijdens de eerste afspraak proberen we een zo goed mogelijk beeld van uw klachten te krijgen, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan maken we samen met u een behandelplan. Indien noodzakelijk nemen we tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten, besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klacht. Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen patiënt is hetzelfde.
In de fysiotherapie zijn er meerdere soorten behandelingen mogelijk, waaronder:

– Bewegingstherapie
– Fysische therapie
– Medical taping
– Ademhalingsoefeningen

Vaak worden deze therapieën tijdens een behandeling gecombineerd, afhankelijk van het klachtenbeeld. Naast deze “standaard” fysiotherapie maken wij ook gebruik van verbijzonderingen, namelijk:

– Manuele therapie
– OriGENE therapie
– Handtherapie
– Dry needling

Wilt u meteen in contact met ons komen? Dat kan via 030-6952257 of stuur ons een bericht via info@fysiotherapiezeistwest.nl