previous arrow
next arrow
Slider

Dry Needling in Utrecht

Heeft u lichamelijke klachten zoals pijn in het lichaam, stijfheid, bewegingsbeperking, verminderde kracht van een spier of afname van het uithoudingsvermogen? Maak dan kennis met een redelijk nieuwe techniek om de klachten en symptomen van dit soort pijnen tegen te gaan: Dry Needling in Utrecht. Dry needling is een techniek waarmee de pijnlijke myofasciale triggerpoints onschadelijk worden gemaakt waardoor uw klachten verminderen.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry needling is een redelijk nieuwe techniek waarmee triggerpoints geïnactiveerd worden door middel van het plaatsen van naaldjes in de betreffende spieren. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat dry needling de meest effectieve methode is om pijnlijke triggerpoints onschadelijk te maken. Naast het onschadelijk maken van deze triggerpoints, wordt er tijdens een dry needling behandeling ook aandacht besteed aan klacht-onderhoudende factoren, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, stress en bepaalde orgaanafwijkingen. Dry needling is ontzettend doeltreffend en is wellicht ook een oplossing voor uw pijn?

Dry Needling nabij Utrecht

Binnen onze fysiotherapiepraktijk Zeist-West hebben we twee fysiotherapeuten die gediplomeerd zijn op het gebied van dry needling. Sinds juli 2008 wordt door Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher (2009) gebruikgemaakt van de dry needling techniek. Een in Nederland nieuwe methode om triggerpoints te inactiveren. Aangezien uit diverse wetenschappelijke studies blijkt dat dit de meest effectieve methode is, zijn wij destijds geïnteresseerd in de praktijk begonnen met deze behandeling.

Voor het leren toepassen van deze techniek hebben Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher een opleiding gevolgd in Groningen (www.wark.nl). Dit instituut werkt samen met de Myopain Seminars in Bethesda, MD en USA, een internationaal erkend opleidingsinstituut voor myofasciale therapie en triggerpoint dry needling. Het instituut werkt samen met organisaties in onder andere Ierland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling is gericht op het “onschadelijk” maken van de triggerpoints. Dit kan op verschillende manieren. Een veel gebruikte techniek is die van het rekken van de spier in combinatie met het toebrengen van ijs. Daarnaast worden ook speciale massage technieken en zogenoemde aan- en ontspanningstechnieken gebruikt. Onze specialisten kunnen u op een juiste manier van uw pijnlijke klachten afhelpen door middel van de dry needling techniek.

Binnen onze praktijk voeren we jaarlijks al meer dan 4500 dry needling behandelingen uit. Naast de populaire dry needling techniek kunt bij ons ook terecht voor verschillende vormen fysiotherapie zoals:

  • Bewegingstherapie
  • Medical taping
  • Ademhalingsoefening
  • Fysische therapie
  • En manuele therapie

Contact opnemen

Inmiddels hebben wij veel ervaring met triggerpoint dry needling opgedaan. Omdat we jaarlijks zo’n 4500 behandelingen uitvoeren met deze techniek, kunnen wij goed inschatten of deze behandeling iets voor uw klachten zal doen. Wilt u ook ervaren wat de effecten zijn van een behandeling met dry needling in de buurt van Utrecht? Maak dan een afspraak voor een dry needling behandeling bij één van de fysiotherapeuten van Fysiotherapiepraktijk Zeist-West. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of u kunt ons gelijk bellen.