previous arrow
next arrow
Slider

Dry Needling in Nieuwegein

Heeft u lichamelijke klachten zoals pijn in het lichaam, bewegingsbeperking, stijfheid, afname van het uithoudingsvermogen of verminderde kracht van een spier? Maak dan kennis met een techniek om de klachten en symptomen van dit soort pijnen tegen te gaan: Dry Needling in Nieuwegein. Dry needling is een techniek waarmee de pijnlijke myofasciale triggerpoints onschadelijk worden gemaakt waardoor uw klachten verminderen. Bekijk gerust de video met uitleg op onze website om meer te weten te komen over myofasciale triggerpoints. Herkent u al één van de bovengenoemde pijnen? Dan kan Dry Needling nog wel eens interessant voor u zijn.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry needling is een redelijk nieuwe techniek waarmee triggerpoints geïnactiveerd worden door middel van het plaatsen van naaldjes in de betreffende spieren. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat dry needling de meest effectieve methode is om pijnlijke triggerpoints onschadelijk te maken. Naast het onschadelijk maken van deze triggerpoints, wordt er tijdens een dry needling behandeling ook aandacht besteed aan klacht-onderhoudende factoren. Denk hierbij aan een verkeerde werkhouding, bepaalde orgaanafwijkingen of stress. Dry needling is ontzettend doeltreffend en is wellicht ook een oplossing voor uw pijn? Om dit te controleren, kunt u altijd contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijk. Leg uw situatie/pijn uit en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Onze specialisten in Dry Needling nabij Nieuwegein

Binnen onze fysiotherapiepraktijk Zeist-West hebben we twee fysiotherapeuten die gediplomeerd zijn in dry needling. Sinds juli 2008 wordt door Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher (2009) gebruikgemaakt van de dry needling techniek. Voor het leren toepassen van deze techniek hebben Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher een opleiding gevolgd in Groningen (www.wark.nl). Dit instituut werkt samen met de Myopain Seminars, een internationaal erkend opleidingsinstituut voor myofasciale therapie en triggerpoint dry needling.

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling is gericht op het ‘onschadelijk’ maken van de triggerpoints. Dit kan op verschillende manieren. Een veel gebruikte techniek is die van het rekken van de spier in combinatie met het toebrengen van ijs. Daarnaast worden ook speciale massage technieken en zogenoemde aan- en ontspanningstechnieken gebruikt. Onze specialisten kunnen u op een juiste manier van uw pijnlijke klachten afhelpen door middel van de dry needling techniek.

Contact opnemen

Binnen onze praktijk voeren we jaarlijks al meer dan 4500 dry needling behandelingen uit. Door deze ervaring zijn wij in staat om aan te geven of deze behandeling iets voor uw klachten zal doen.

Wilt u ook ervaren wat de effecten zijn van een behandeling met dry needling in de buurt van Nieuwegein? Maak dan een afspraak voor een dry needling behandeling bij één van de fysiotherapeuten van Fysiotherapiepraktijk Zeist-West. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier en gelijk een afspraak maken.