previous arrow
next arrow
Slider

Dry Needling in Houten

Myofasciale pijn is de verzameling van klachten en symptomen die voortkomen uit de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints. Pijn is het meest voorkomende symptoom, maar ook andere symptomen kunnen zich voordoen zoals stijfheid, bewegingsbeperking, verminderde kracht van een spier of afname van het uithoudingsvermogen. Ook kunnen er andersoortige verschijnselen optreden zoals duizeligheid of een verhoogde zweetafscheiding. Herkent u één van deze pijnen of symptomen? Neem dan contact met ons op en vraag om een afspraak. Dan gaan wij kijken of Dry Needling in Houten iets voor u kan betekenen.

Wat houdt de behandeling in?

De behandeling is gericht op het ‘onschadelijk’ maken van de triggerpoints. Dit kan op verschillende manieren. Een veel gebruikte techniek is die van het rekken van de spier in combinatie met het toebrengen van ijs. Daarnaast worden ook speciale massage technieken en zogenoemde aan- en ontspanningstechnieken gebruikt.

Voorts wordt er tijdens de behandelingen veel aandacht geschonken aan klacht-onderhoudende factoren, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, stress of bepaalde orgaanafwijkingen. Zo maakt een oppervlakte e.m.g. ( electro myografisch onderzoek) deel uit van het onderzoek. Hierbij wordt de spierspanning gemeten en zo nodig geoefend. Dankzij dit onderzoek kan de Dry Needling behandeling preciezer en gerichter toegepast worden.

Wij zijn gediplomeerd in Dry Needling

Voor het leren toepassen van deze techniek hebben Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher een opleiding gevolgd in Groningen. (www.wark.nl) Dit instituut werkt samen met de Myopain Seminars in Bethesda, MD en USA, een internationaal erkend opleidingsinstituut voor myofasciale therapie en triggerpoint dry needling. Het instituut werkt samen met organisaties in onder andere Ierland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Sinds juli 2008 wordt door Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher (2009) gebruikgemaakt van de dry needling techniek. Een in Nederland nieuwe methode om triggerpoints te inactiveren. Uit diverse wetenschappelijke studies blijkt dit de meest effectieve methode te zijn om myofasciale pijn te bestrijden. Als hoog aangeschreven gezondheidscentrum blijven wij dan ook graag op de hoogte van dergelijke revolutionaire technieken om pijn te bestrijden. Inmiddels hebben wij veel ervaring met triggerpoint dry needling opgedaan. Jaarlijks voeren wij al 4500 behandelingen met deze techniek uit. Het resultaat bestaat uit vele tevreden cliënten die van hun klachten af zijn.

Afspraak voor Dry Needling nabij Houten

U kunt contact met ons opnemen als u geïnteresseerd bent in een Dry Needling behandeling nabij Houten. Als u de behandeling zelf wilt ervaren in onze praktijk in Zeist, kunt u het contactformulier invullen voor een afspraak. Heeft u een vraag? Ook dan bent u vrij om contact met ons op te nemen. Indien u graag iemand telefonisch spreekt, dan kunt u ons gelijk bellen.