previous arrow
next arrow
Slider

Dry Needling in Amersfoort

Heeft u lichamelijke klachten zoals pijn in het lichaam, bewegingsbeperking, stijfheid, afname van het uithoudingsvermogen of een verminderde kracht van een spier? Wellicht heeft u tijdens het zoeken naar oplossingen voor uw pijn al iets gehoord over een redelijke nieuwe techniek in Nederland: Dry Needling. In Amersfoort en omgeving kunt u voor deze behandeling terecht bij Gezondheidscentrum Zeist-West.

Wat is Dry Needling?

U vraagt zich nu wellicht af wat dry needling dat precies is. Dry needling is een techniek waarmee de pijnlijke myofasciale triggerpoints onschadelijk worden uw gemaakt waardoor uw klachten, dus uw pijn, verminderen. Dry needling is een redelijk nieuwe techniek waarmee triggerpoints geïnactiveerd worden door middel van het plaatsen van naaldjes in de betreffende spieren. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat dry needling de meest effectieve methode is om pijnlijke triggerpoints onschadelijk te maken. Naast het onschadelijk maken van deze triggerpoints, wordt er tijdens een dry needling behandeling ook aandacht geschonken aan klacht-onderhoudende factoren. Denk hierbij aan een verkeerde werkhouding, stress of bepaalde orgaanafwijkingen.

Mocht u nu denken: misschien is dit de oplossing voor mijn pijn? Neem dan gerust contact met ons op en maak een afspraak. Wanneer u uw situatie en pijn aan ons uitlegt, kunnen we vanzelf nagaan of de dry needling techniek iets voor u kan betekenen.

Dry Needling bij Fysiotherapie Zeist-West

Binnen onze fysiotherapiepraktijk Zeist-West zijn twee van onze fysiotherapeuten gespecialiseerd en gediplomeerd in dry needling. Zij hebben voor het leren toepassen van deze techniek een opleiding gevolgd in Groningen (www.wark.nl). Dit instituut werkt samen met de Myopain Seminars in Bethesda, MD en USA, een internationaal erkend opleidingsinstituut voor myofasciale therapie en triggerpoint dry needling. Het instituut werkt samen met organisaties in onder andere Ierland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Het gaat om de fysiotherapeuten Erwin Vermeulen en Bas ten Tusscher. Erwin brengt sinds juli 2008 de dry needling techniek in de praktijk en Bas maakt sinds 2009 gebruik van deze nieuwe methode om triggerpoints te inactiveren. Gezien uit diverse wetenschappelijke studies blijkt dat dry needling de meest effectieve methode is om pijnlijke triggerpoints onschadelijk te maken, zijn wij destijds vol interesse begonnen met deze behandeling. Inmiddels voeren wij jaarlijks zo’n 4500 behandelingen uit met deze techniek. Hierdoor kunnen we goed inschatten of deze behandeling iets tegen uw klachten kan doen.

Contact opnemen voor Dry Needling nabij Amersfoort

Wilt u ook ervaren wat de effecten zijn van een behandeling met dry needling in de buurt van Amersfoort? Maak dan een afspraak voor een dry needling behandeling bij één van de twee gediplomeerde fysiotherapeuten van Fysiotherapiepraktijk Zeist-West. U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen voor een afspraak. Heeft u een vraag? Stel deze ook gerust via het contactformulier of laat uw gegevens achter, zodat wij u binnen 24 uur kunnen terugbellen via uw terugbel verzoek.